Rijk heeft geen geld over voor Drentse Regio Deal Focus op Vrijetijdseconomie

Een teleurstellend bericht voor de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Midden-Drenthe, Noordenveld, Westerveld en De Wolden en de provincie Drenthe. Het Rijk heeft geen geld over voor de Regio Deal Focus op Vrijetijdseconomie.

Provincie en gemeenten stelden het Rijk eind november voor extra te investeren in de kwaliteit van de Drentse vakantieparken. Het Rijk was gevraagd om 5 miljoen euro bij te dragen. Hetzelfde bedrag zou ook door de betrokken gemeenten en de provincie op tafel gelegd worden.

,,We wilden kansrijke ondernemers stimuleren om hun vakantiepark verder te ontwikkelen, maar we hadden ook oog voor de vakantieparken waar de recreatieve toekomst minder rooskleurig is”, zegt gedeputeerde Henk Brink.

,,Daar wilden we de sociaal-maatschappelijke problematiek en de criminaliteit, die speelt op en rond een deel van de vakantieparken, een halt toeroepen.”

Samenwerking gaat door

Wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze: ,,De vrijetijdssector is erg belangrijk. Veel ondernemers en inwoners verdienen er hun boterham mee. Om de vakantieparken en campings ook in de toekomst aantrekkelijk en economisch gezond te houden, werken we sinds 2018, binnen het programma Vitale Vakantieparken, al intensief samen. Daar gaan we natuurlijk gewoon mee door.”