De vier manieren om luxe toe te voegen aan je huis

Aangeboden door: Zonwering-Weetjes.nl

Ook zonder direct een groot bedrag uit te geven, geef je je huis eenvoudig een luxueuze uitstraling. Wil je weten hoe? Hieronder vind je vier originele manieren om luxe toe te voegen aan je huis.

Stijlvolle zonwering

Om te voorkomen dat het warm wordt in huis plaatsen veel mensen luxaflex, rolgordijnen of een  airco. Hoe praktisch deze oplossingen ook zijn, echt mooi en luxueus staat het niet in huis. Kies daarom voor een luxe alternatief, zoals zonwering met screens of een elektrisch zonnescherm. Hiermee zorg je dat het zo’n 7 graden koeler blijft in huis en creëer je extra privacy. Andere stijlvolle opties om te voorkomen dat het warm wordt in huis zijn shutters, markiezen of een zonneluifel. De zonneluifel zorgt bovendien meteen voor een schaduwrijk plekje op het terras.

Less is more

Niet alleen op het gebied van zonwering kun je het beste voor subtiel en stijlvol kiezen. Ook qua meubilair en accessoires zijn het juiste de details die het onderscheid maken. Kies bijvoorbeeld liever voor één eyecatcher in je interieur en verwijder alle overige spulletjes. Vergeet daarnaast niet om qua kleuren voor lichte en neutrale kleuren te kiezen. Dit laat de ruimte groter en lichter lijken, en geeft je huis een luxe uitstraling. Te veel of te drukke kleuren zorgen bovendien vaak voor een rommelig geheel. Uiteraard kun je wel kleur toevoegen door te spelen met contrasten of te kiezen voor een opvallend kunstwerk aan de muur.

Vintage

Vintage spullen lijken vaak heel duur, maar hoeven dit niet persé te zijn. Ga bijvoorbeeld eens naar de kringloop, zoek rond op de zolder van je grootouders of bezoek een rommelmarkt. Voor een kleine prijs koop je hier vintage spullen, die je interieur een luxe en unieke uitstraling geven. Durf hierbij vindingrijk en creatief te zijn. Maak dit geheel af met een aantal oude zwart/wit foto’s.

Details

Tot slot zit het creëren van een luxe uitstraling hem vooral in de details. Zorg daarom voor een goede afwerking. Werk alle snoeren en draden weg en houd je huis zo geordend mogelijk. Minder mooie elementen werk je eenvoudig weg door ze in een kast te plaatsen of op te bergen in grote opbergboxen. Daarnaast geven details zoals planten en een vloerkleed je huis een luxe en bovenal gezellige sfeer.