Maaike Schothorst-Emmaneel vertelt over hoogsensitiviteit

Emmer-Compascuum - Maaike Schothorst-Emmaneel verzorgt op donderdag 27 februari een informatieve lezing over hoogsensitiviteit in de bibliotheek in Emmer-Compascuum.

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is een karaktereigenschap die bij ongeveer twintig procent van de mensen voorkomt. Bij hoogsensitieve mensen komen veel prikkels, zoals geluiden, emoties van anderen en geur, ongefilterd binnen en worden prikkels dieper verwerkt.

Wat anderen normaal vinden, zoals bijvoorbeeld mensenmassa’s of harde muziek, kan daarom voor hoogsensitieve mensen al snel te veel zijn. Hoewel hoogsensitiviteit met een hoop lasten gepaard kan gaan (zoals vermoeidheid en overprikkeling), is het juist een hele mooie eigenschap. Hoogsensitieve personen zijn empathisch, creatief en gewetensvol en kunnen goed gedetailleerd werken, betrokken zijn en intens genieten. Deze mensen hebben vaak een rijke innerlijke belevingswereld, een voorliefde voor gesprekken met diepgang en voelen goed aan wat nodig is in een situatie. In de lezing vertelt Schothorst wat hoogsensitiviteit inhoudt en wat de kenmerken zijn.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Aanmelden voor de lezing kan via www.bibliotheekemmen.nl of telefonisch: 0591-351460.