Teijin Aramid verrast twee goede doelen met donatie

Emmen – Vezelproducent Teijin Aramid in Emmen heeft woensdag twee goede doelen in de regio, Stichting Europa Kinderhulp en het Rusthuis voor Paarden, verrast met een donatie. Ieder jaar stoppen de medewerkers en Teijin Aramid samen geld in een pot die vervolgens wordt verdeeld over goede doelen.

Henry Wubkes, werkzaam als teamleider technische dienst, stelde het Rusthuis voor Paarden in Schoonebeek voor. Dat was te danken aan zijn dochter, die in de paardensport actief is. ,,Zij vangen oude paarden op en geven ze een welverdiende mooie oude dag”. De donatie van 1650 euro wordt gebruikt om een drinkwatervoorziening te realiseren. Vrijwilligers hoeven dan niet meer met emmers water te sjouwen.

Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp is een organisatie die kinderen uit arme gezinnen een onbezorgde vakantie wil geven. Overal wordt voor gezorgd, van het vervoer tot onderdak. ,,Het is fantastisch mooi werk om hier als vrijwilliger bij betrokken te zijn. Ik doe het al vele jaren en het is mooi om te zien hoe de kinderen genieten en de problemen van thuis even achter zich kunnen laten. Die glimlach op hun gezicht, daar doe je het voor.” Dat zegt Jos Moorman, in het dagelijks leven proces engineer bij Teijin Aramid. Moorman is daarnaast een actieve vrijwilliger bij Europa Kinderhulp. Met de bijdrage van 1850 euro is het busvervoer voor de kinderen betaald.

Namens Teijin Aramid reikten Wessel Bruining, directeur manufacturing, en Arno de Vries, voorzitter OR, de cheques uit. Bruining roemde de vrijwilligers voor hun goede werk: ,,Als bedrijf zijn we trots op onze medewerkers die naast hun reguliere baan zich vol overgave inzetten voor goede doelen. We dragen hier graag een steentje aan bij met deze donaties."