Definitief groen licht voor Kentucky Fried Chicken (KFC) in Emmen: Raad van State veegt alle bezwaren van tafel

De bouw van de vestiging van Kentucky Fried Chicken (KFC) aan de Nijbracht in Emmen is al sinds augustus in volle gang, maar het restaurant mag nu ook definitief haar deuren openen. Dat bepaalde de Raad van State in Den Haag woensdagochtend.

et de uitspraak is de laatste juridische hobbel voor het restaurant weggenomen.

Tijdens de zitting vier weken geleden bleek al dat de bezwaren van een omwonende aan de Zuidbargerstraat weinig kans maakten. De Raad twijfelde of zijn bezwaren überhaupt wel in behandeling moesten worden genomen. Hij woont op een afstand van minstens 165 meter van het nieuwe restaurant en hij heeft vanuit zijn woning nauwelijks zicht daarop. Maar volgens de Raad is dat zicht er wel vanaf zijn perceel buiten de woning. Ook het bezwaar dat de bewoner had aangetekend wegens een ondergrondse aardgasleiding in nabijheid van de KFC-vestiging, werd van tafel geveegd.

‘Zicht op het restaurant is er nauwelijks’

De Raad sluit niet uit dat het leefklimaat bij zijn woning zal verslechteren door de komst van KFC, maar vanwege de afstand tot het restaurant vindt de Raad de vestiging aanvaardbaar. Tussen de woning aan de Zuidbargerstraat loopt de Rondweg die al voor enige overlast zorgt. ,,De hinder van geluid en licht kan gerelativeerd worden”, zo oordeelde de rechter. ,,Zicht op het restaurant is er nauwelijks, omdat de woning dwars staat ten opzichte van het restaurant.”

Opening in april na bouwproces van bijna vier jaar

Het KFC-restaurant - gebouwd op initiatief van projectontwikkelaar Jaap ten Hoor van Jaho Vastgoed - wordt vrijdag 14 februari opgeleverd. Vermoedelijk volgt de opening medio april. Het bouwproces heeft in totaal bijna vier jaar geduurd.