Scholten Cycling in Dalen verkocht aan wielergek Jeffrey Veltink

Wielersportzaak Scholten Cycling in Dalen valt met ingang van 1 februari in handen van Jeffrey Veltink.

Hij neemt het bedrijf over van Marthijs Wegdam die twintig jaar lang de zaak heeft gerund.

Veltink (22) werkt al vijf jaar bij Scholten Cycling. Wegdam blijft op de achtergrond betrokken voor coaching en advies.

Van wielergek naar wielergek

Wegdam nam de winkel op 21-jarige leeftijd over van zijn voorganger Jaap Scholten en stond niet alleen bekend als wielergek en fanatiek fietser, maar had ook de ambitie om te ondernemen en te handelen. Nu draagt hij de zaak naar eigen zeggen over aan een andere wielergek, fanatiek fietser en ambitieuze ondernemer. ,,Ik merkte dat het tijd was om met andere dingen verder te gaan. Toen bleek dat Jeffrey de ambitie had om de winkel over te nemen, bleek dit het juiste moment. Jeffrey ontwikkelde zich de laatste jaren snel in het bedrijf en is er nu klaar voor”, zegt Wegdam over de verkoop.

Een vertrouwd gezicht

Hoewel Jeffrey als eigenaar een nieuwe rol krijgt in het bedrijf, is hij voor klanten een vertrouwd gezicht. Hij werkt inmiddels vijf jaar bij Scholten, deed een opleiding tot fietstechnicus en werd door Marthijs gecoacht in het ondernemerschap. Jeffrey: ,,Ik dacht eerder dat ik fietstechnicus bij een wielerploeg wilde worden, maar toen ik eenmaal bij Marthijs aan de slag ging merkte ik hoe leuk ik de handel en het ondernemen vind. Ik heb er zin in om mijn visie nog verder te gaan uitwerken in de winkel, samen met het vertrouwde team. Want onze hoge kwaliteit in onderhoud en service, persoonlijke aandacht en kennis
over de laatste trends en ontwikkelingen blijven natuurlijk altijd!”