Vier Emmer honkballers strijden met oranjeteam Baseball5 om de Europese titel

Vier leden van de equipe die over vijf weken Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het eerste officiële Europese kampioenschap Baseball5 in Vilnius zijn afkomstig van soft- en honkbalvereniging Bedrocks uit Emmen.

Het oranjeteam bestaat uit vijf mannen en drie vrouwen. Arjan Koreman, Melvin Brandjes, Fernando Acevedo en Naomi Vossebeld gaan samen met vier andere spelers proberen op dit EK de finale te halen en te winnen. Een finaleplaats geeft recht op een ticket voor het Wereldkampioenschap dat eind 2020 in Mexico gehouden wordt.

Wat is Baseball5?

Baseball5 is een nieuwe variant van honkbal dat wereldwijd door de World Baseball Softball Confederation wordt geïntroduceerd. In 2022 staat het al op het programma van de jeugd olympische spelen. Het snelle spel wordt gespeeld op een relatief klein veld met 5 spelers. De bal wordt met de blote hand of vuist het veld ingeslagen en zonder handschoen verwerkt. De ballen die gebruikt worden zijn rubberachtig, stuiteren goed en zacht genoeg om zonder materiaal te vangen en te slaan, maar hard genoeg om goed te vangen en te gooien.