Emmen.Toen oplossing aflevering 175

Emmen - Even was Jannie Davids terug in de tijd toen ze de foto van vorige week zag. ,,Ach ja, de VVV-week met het Concours d' Elegance, dit moet een opname zijn van eind jaren vijftig, begin jaren zestig. De foto is gemaakt op de hoek Hoofdstraat - Minister Kanstraat, links het pand van juwelier Stegeman, in de verte is hotel Homan te zien.”

,,In de winkelstraten hingen overal luidsprekers voor muziek, reclame en mededelingen over activiteiten, zoals de verkiezing van de Bloemenkoningin bij het Haddersbankje. En het was volgens mij altijd mooi weer. De dag werd altijd met dezelfde muziek afgesloten. Ik dacht aan de Radetzkymars, maar ik weet dat niet meer zeker’, mailt ze.

Lezer Henk Kluck erkent dat hij geen idee heeft waar de foto genomen is. Wel was hij gefascineerd door de klassieke auto in beeld. ,,Als liefhebber van klassieke auto's ben ik verder gaan zoeken. Het blijkt een Bugatti T46S Torpedo uit 1929 te zijn. De auto staat nog steeds in het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Verder blijkt dat er een modelauto (schaal 1:43) van deze auto te koop is met hetzelfde kenteken: MZ-20-08! Er moet wel diep in de buidel worden getast, de prijs is maar liefst 389 dollar!” Dank Henk Kluck voor deze leuke informatie.