Opgeknapte Nabershof in Emmen opent 30 maart

De Nabershof is niet alleen de oudste boerderij van Emmen - uit 1681 - maar ook de laatste maanden grondig gerenoveerd tot expeditiepoort van Geopark De Hondsrug.

In de nieuwe situatie heeft de Nabershof een expositieruimte erbij gekregen, waarin het verhaal van boeren op de Hondsrug wordt verteld. Alles bedoeld om te vertellen hoe de mens stand heeft gehouden in dit gebied, van de prehistorie tot nu. Ook het theehuis is onder handen genomen.

Opening is later dan gepland

Gedeputeerde Cees Bijl (provincie Drenthe) en burgemeester Eric van Oosterhout (gemeente Emmen) doen maandag 30 maart de deuren van de boerderij aan het Noordeind open. Aanvankelijk was de opening afgelopen december gepland en vervolgens op vrijdag 7 februari. ,,We hebben iets meer tijd nodig gehad om al het werk goed af te ronden”, zegt manager Cathrien Posthumus van Geopark De Hondsrug.

De Nabershof is eigendom van de Drentse vereniging ‘t Volk van Grada die ook na de heropening alle activiteiten in beheer houdt. ‘t Volk van Grada rekent in eerste instantie op 3500 bezoekers per jaar. De in- en uitgang voor auto’s komt nabij de entree van hunebed het Langgraf.