Plannen in de maak voor Emmer Autorama-pand (dat kampt met steeds leegstand)

Drie winkels weg in nog geen maand tijd. Leegstand krijgt het Autorama-pand aan de Weerdingerstraat in Emmen steeds meer in de greep. De eigenaar is in gesprek met de gemeente over vernieuwing.

Het Autorama-pand is het complex nabij het trein- en busstation waarin onder meer supermarkt Jumbo en elektronicaconcern BCC te vinden zijn. Na komend weekend zijn zij samen met snackbar De Wichter nog de enige huurders van het twee bouwlagen tellende gebouw.

Op oudejaarsdag sloot het te koop staande bakkersbedrijf Kolkman er een filiaal en halverwege deze maand ging drogisterij/parfumerie Miranda dicht vanwege een verhuizing naar het Emmer centrum. Bloemenzaak Martins Bloemen is vandaag (zaterdag 24 januari) voor het laatst open. Eigenaar Martin Rasser geeft aan de concurrentie met de supermarkt niet langer aan te kunnen.

Voor het vertrek van deze drie ondernemers, waren er ook al ruimtes leeg. Zo vertrok vertrok Florale Haircaire in 2016 naar het centrum en trok sportschool Female Fit in 2014 de deur achter zich dicht. Beide ruimtes werden tot nu toe niet gevuld door nieuwe huurders.

‘Bezig met plannen om winkelcentrum klaar te maken voor toekomst’

De eigenaar van het in de jaren zeventig gebouwde complex tussen de Weerdingerstraat, de Seinstraat en de Verlengde Spoorstraat is Coltavast BV uit Alkmaar. ,,Wij zijn druk doende met het ontwikkelen van plannen om het winkelcentrum te optimaliseren en weer klaar te maken voor de toekomst’’, laat een woordvoerster weten. Volgens haar is het nog te vroeg om inhoudelijk daar iets meer over te zeggen.

De gemeente Emmen bevestigt dat zij in gesprek is met Coltavast. Het initiatief hiertoe werd genomen door de pandeigenaar. ,,De gesprekken bevinden zich in een verkennende fase. Er ligt momenteel geen concreet plan waar wij een besluit over moeten nemen’’, verduidelijkt een woordvoerster.

Jumbo: wij hebben over deze vestiging niets nieuws te melden

In 2008 kwamen er via Top Vastgoed Planontwikkeling plannen naar buiten om bovenop en naast het Autorama-complex appartementen te bouwen. Dit bedrijf uit Utrecht was destijds mede-eigenaar van het pand. Vanwege ‘veranderde marktomstandigheden’ werd dit plan later niet uitgevoerd. Wel werd het complex vernieuwd en werden onder meer Jumbo en BCC als nieuwe huurders verwelkomd.

Grootgrutter Jumbo De Jumbo meldt momenteel geen nieuws over deze vestiging in Emmen kenbaar te kunnen maken. Als Jumbo iets over een of meer vestigingen te melden heeft, dan komt het bedrijf daar op eigen initiatief wel mee naar buiten, zo wordt er gesteld. BCC zegt op de huidige plek te blijven en meldt niet op de hoogte te zijn van gesprekken tussen de pandeigenaar en de gemeente.