Exito Sleen laat basisschoolleerlingen handballen: 'Naast speelplezier ook sportpromotie'

Het schoolhandbaltoernooi van Exito uit Sleen trekt vrijdag 7 februari leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen De Akker en De Fontein uit Sleen, De Vlinderhof uit Noord-Sleen en de Van Royenschool uit Schoonoord naar sporthal Broekveld in Sleen.

Mede-organisator Gea Hidding: „Voornaamste doel van dit toernooi is om handbal bij leerlingen in het basisonderwijs onder de aandacht brengen. Het is naast speelplezier dus ook promotie.”

Clinics voor de fijne kneepjes

De scholieren volgen de komende periode eerst een reeks clinics. Hidding: „Gymlessen op scholen en de trainingen van Exito staan voor een deel in het teken van deze clinics. Leerlingen die aan het toernooi meedoen kunnen dan kennismaken met de technische en tactische aspecten van het handbal. Voorts krijgen alle leerlingen vanaf 5 jaar de gelegenheid om drie keer een gratis training te volgen.”

De wedstrijden beginnen 7 februari om 15.00 uur en duren tot 20.30 uur. De winnaars plaatsen zich voor het Drentse schoolhandbaltoernooi op 16 mei in sporthal Het Activum in Hoogeveen.