Emmenaar (21) krijgt celstraf voor drie jaar lang mishandelen vriendin

Voor het dagelijks mishandelen van zijn vriendin is een 21-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden. De helft hiervan is voorwaardelijk.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De vrouw werd ruim drie jaar lang door de Emmenaar mishandeld. Dit stopte in juni nadat de moeder van het slachtoffer de politie belde. De agenten troffen in de woning van de verdachte een doodsbange vrouw aan. Ze zat onder de blauwe plekken en schaafwonden. Niet alleen verse, maar ook oude.

Verdachte: probleem ligt bij vriendin

De rechter vond het ernstig dat de man zijn partner zo’n lange tijd regelmatig mishandelde. De Emmenaar zei op zitting dat het probleem bij zijn vriendin lag. De rechter vond dat de man kampt met de nodige problemen. Hij moet hiervoor worden behandeld. Daarnaast mag hij in de proeftijd van drie jaar geen drugs gebruiken en wordt hij hierop gecontroleerd.

De rechter legde de Emmenaar ook een contactverbod op. Die gaat per direct in, ook al zou de man in hoger beroep gaan. De man moet zijn inmiddels ex-vriendin een schadevergoeding van duizend euro betalen.