UWV verwacht drieduizend werkzoekenden op 'banenmarkt 2.0' in Rensenpark Emmen

Werkzoekenden kunnen donderdag 2 april in het Rensenpark in Emmen op jacht gaan naar een baan tijdens Zoo Werkt ‘t, een banenmarkt waar 150 werkgevers uit Drenthe van de partij zijn.

Initiatiefnemer UWV verwacht ruim drieduizend werkzoekenden, uitkeringsgerechtigden, scholieren, studenten, niet-uitkeringsgerechtigden, baanveranderaars, nieuwkomers en herintreders. Ook alle hbo-, mbo- en vo-scholen gaan een kijkje nemen.

Volgens het UWV blijkt uit de vacatures in Drenthe dat werkgevers moeilijk gekwalificeerd personeel kunnen vinden om arbeidsplekken direct in te vullen. ,,Er is duidelijk sprake van een mismatch op de arbeidsmarkt en onbekendheid met de vele mogelijkheden”, zegt woordvoerder Heidi Regts. ,,Om werkgevers en - vooral ook - werkzoekenden in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten en te laten zien wat de werkzaamheden achter een vacature zijn, gaat de Arbeidsmarktregio Drenthe met Zoo hen bij elkaar brengen.”

Banenmarkt 2.0

Vorig jaar werd in Groningen het Werkfestival georganiseerd door arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. Regts: ,,Dit festival werd bezocht door 11.300 mensen. 90 procent van de bezoekers vond het festival de moeite waard om te bezoeken. Een kleine 400 mensen zijn gestart met werk en rond de 100 met een opleiding of vervolgtraject. Het succes van het Werkfestival heeft laten zien dat er behoefte is aan een nieuwe vorm van een traditionele banenmarkt.”

Het event is gratis te bezoeken tussen 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie is te vinden via deze link.

Zoo werkt ’t is een samenwerking van de Arbeidsmarktregio Drenthe (samenwerking van de gemeente Emmen, gemeente Borger-Odoorn, gemeente Coevorden, gemeente Hoogeveen, gemeente De Wolden, gemeente Midden-Drenthe en UWV). Hoofdsponsor van het event is SealteQ BV uit Stadskanaal. SealteQ BV is gespecialiseerd in onderhoud aan bruggen, sluizen, aquaducten en andere civieltechnische en infrastructurele werken.