Politie staakt onderzoek naar grote brand in Emmer-Erfscheidenveen

De oorzaak van een grote brand in een boerenschuur in Emmer-Erfscheidenveen blijft onduidelijk. De politie is er niet in geslaagd die te achterhalen.

Dit laat een woordvoerster van de politie desgevraagd weten. De schuur aan Kanaal B brandde op donderdag 2 januari tot de grond toe af. Hierbij kwam asbest vrij.

In het pand lag een grote hoeveelheid pootaardappelen en stro. De brandweer was er vele uren mee zoet. Ook de dagen na de brand moest het smeulende stro nog worden nageblust.

‘Voor de brand zijn kinderen gezien’

In de buurt ging het verhaal dat vlak voor de brand kinderen rondom de bewuste schuur aan Kanaal B zijn gezien. Dit verhaal kwam ook de politie ter ore.

Mensen die meer informatie over de brand dachten te hebben, werden opgeroepen om zich te melden. ,,Deze oproep heeft niets opgeleverd. Het onderzoek is inmiddels stopgezet. Pas als er nieuwe informatie is, kunnen we verder ’’, zegt de politiewoordvoerster.

Eigenaar: Kleppen ventilatoren waren dicht

De afgebrande schuur was aangesloten op elektriciteit, onder meer om ventilatoren te kunnen laten draaien. De eigenaar gaat er niet van uit dat kortsluiting heeft geleid tot de vlammenzee. ,,De kleppen van de ventilatoren waren gesloten tijdens de brand, dus niet in gebruik’’, verklaarde hij na de brand.

De gesprekken met de verzekeringsmaatschappij zijn gaande, vertelt de ondernemer. De sloop van de restanten begint volgens hem binnen afzienbare tijd.