Pinbox in Emmer wijk Rietlanden blijft nog even dicht: 'Internetverbinding hapert'

Inwoners van de wijk Rietlanden hebben in de vorm van een pinbox weer een flappentap tot hun beschikking, maar pinnen bij het winkelcentrum kan nog niet.

Een woordvoerder van de SNS Bank meldt aan de wijkvereniging dat het risico op fouten nog te groot is. De oorzaak daarvan ligt in de digitale verbinding met de bank. ,,De internetkabel is gelegd, maar de verbinding hapert nog, zodat de pinautomaat nog niet gebruikt kan worden. Wij werken druk aan een oplossing, zodat de automaat binnenkort wel goed werkt.”

De pinbox - die uit veiligheidsoverwegingen niet is gebonden aan een muur van een gebouw waarin ook woningen zitten - staat naast een winkelkarretjesstalling op de parkeerplaats aan het Valkenveld.

Plofkraak

Na de plofkraak eind december 2018 bij de pinautomaat in het winkelcentrum bleef alleen nog de automaat van de ING bij de Bruna over, die alleen door klanten van de bank tijdens openingstijden van de winkel toegankelijk was, tot verdriet van de wijkvereniging. Vorig jaar kwam de Volksbank (de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS) met een oplossing in de vorm van een pinbox.

De Emmer wijk Rietlanden heeft ongeveer 10.000 inwoners.