FC Emmen-speler Luciano Slagveer vertrekt naar Hongarije

Emmen - Luciano Slagveer heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen gespeeld. De vleugelaanvaller tekende dinsdag een contract bij het Hongaarse Puskás Akadémia, waar hij tot de zomer van 2022 vastligt.

Aan de overgang naar de Hongaarse club, waar ook oud FC Groningen-speler Yoëll van Nieff onder contract staat, houdt FC Emmen een transfersom over. Om hoeveel geld het gaat, wil de Drentse club niet zeggen.

Luciano Slagveer speelde afgelopen zondag tegen Heracles een van zijn beste wedstrijden voor FC Emmen. De rechtsbuiten had zijn basisplaats onder meer te danken aan zijn goede spel tijdens de oefenwedstrijd tegen FSV Mainz 05 in het Spaanse Estepona, toevalligerwijs dezelfde plek als waar zijn nieuwe werkgever deze winter vertoefde.

33 eredivisiewedstrijden voor FC Emmen

Slagveer speelde in de jeugd van FC Emmen en vertrok in 2008 naar sc Heerenveen, waar hij in 2013 zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Na zijn overstap naar het Belgische KSC Lokeren, keerde hij in 2018 op huurbasis terug op De Oude Meerdijk. Nadat zijn contract bij Lokeren afgelopen zomer werd ontbonden, kwam hij onder contract bij de Drentse eredivisionist.

Slagveer speelde 33 eredivisiewedstrijden voor FC Emmen, waarin hij vijf keer scoorde. Dit seizoen was hij goed voor twee treffers in negen duels.