RSG Ter Apel houdt open dag

Ter Apel - RSG Ter Apel houdt op zaterdag 25 januari een open dag. Kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool zijn samen met hun ouders/verzorgers van harte welkom.

In een rondgang door de school krijgen de leerlingen te zien wat er allemaal te doen is, kunnen ze sfeer proeven en komen ze veel te weten over de RSG. De open dag is van 10.00 tot 15.00 uur.

Momenteel wordt volop gebouwd bij RSG Ter Apel. Vanaf schooljaar 2020/2021 starten de kinderen in een mooi, nieuw schoolgebouw. De vloer wordt deze week gelegd, dus bezoekers van de open dag kunnen ook alvast een kijkje nemen in het nieuwbouwgedeelte.

Tijdens de open dag kun je sfeer proeven en ook de ervaringen en informatie van leerlingen zelf horen. Alyssa Pors, leerling klas 1 havo, vertelt waarom ze voor de RSG heeft gekozen. ,,De school is dichtbij en mijn ouders hebben hier ook op school gezeten. Daarnaast vond ik het leuk dat je tijdens de open dag zelf dingen kon doen, zoals badzout maken en een vogelhuisje timmeren.”

,,De leraren kunnen goed uitleggen"

Op de vraag wat Alyssa de positieve punten van de school vindt, zegt ze: ,,De leraren kunnen goed uitleggen. Tijdens de introductiedagen is er duidelijk uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat. Dat vond ik wel prettig.”

Naast de open dag van 25 januari kunnen leerlingen van groep 8 op woensdag 5 februari meedoen aan een doe-middag, van 13.00 tot 15.30 uur. Leerlingen kunnen kiezen uit de volgende activiteiten: handvaardigheid, drama, biologie, techniek, zorg en welzijn of sport.

Meer informatie: www.rsgterapel.nl