Leerlingen Kardinaal Alfrinkschool uitgeroepen tot ondernemers van de maand

Emmen - Geen saaie reken- of taalles, maar feest vandaag voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Kardinaal Alfrinkschool in Emmen. De kinderen werden namelijk verrast door een delegatie van het Esdal College die de klassen kwam melden dat ze zijn uitgeroepen tot ondernemers van de maand.

De school uit de wijk Bargeres deed twee maanden lang mee aan het project 3D on the Move van het Esdal College. Dit project moet ondernemerschap en liefde voor techniek bij basisschoolleerlingen stimuleren.

Sleutelhangers

Dat lukte prima op de Kardinaal Alfrinkschool. Vol overgave ontwierpen en verkochten de kinderen twee maanden lang sleutelhangers die bedrijven konden gebruiken als relatiegeschenk. Die werden met de 3D-printer van de school geproduceerd en verkocht aan bedrijven. Net als echte ondernemers gingen de leerlingen op zoek naar sponsoren voor hun project. De Jumbo supermarkt werkte graag mee en nam de aanschaf van de sleutelhangers voor haar rekening.

Winst naar Australië

De actie leverde na aftrek van kosten een winst van ruim 50 euro op. De ondernemers in de dop zijn van plan dit bedrag onder meer aan het door bosbranden geteisterde Australië te schenken. Als hoofdprijs kregen de klassen een grondstoffenpakket voor de 3D-printer cadeau. Een welkom geschenk, want dat materiaal hoeft dus niet meer gekocht te worden. Zodoende blijft er meer over voor het goede doel. De winnaars van de Kardinaal Alfrinkschool gaven hun winst dus weg, maar stonden gelukkig niet helemaal met lege handen. De ‘jury’ had ook iets lekkers meegenomen zodat de erkenning gepast gevierd kon worden.