Man uit Schoonoord veroordeeld: cel voor marktplaatsoplichting en bedreiging buurtgenoot

Een 47-jarige man uit Schoonoord is voor oplichting en bedreiging veroordeeld tot een celstraf van vier maanden. Hiervan is de helft voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De man zette in 2017 advertenties op de verkoopwebsite Marktplaats. Hij bood goederen aan, incasseerde het geld en leverde niets. Vier mensen trapten in zijn truc. Ze dachten een echte smartphone te kopen, maar kregen een neptelefoon. Ze betaalden hier ongeveer 500 euro voor. 

Zoon voor kinderrechter

De man zweeg bij de politie. Maar zijn minderjarige zoon vertelde des te meer. Ook die was betrokken bij deze zaakjes. De zoon werd eind 2018 door de kinderrechter veroordeeld tot een jeugddetentie van 248 dagen, waarvan 210 dagen voorwaardelijk.  Ook de vader moet nu alsnog de cel in.

Hij kreeg de straf ook voor het bedreigen van zijn buurman. Die stoorde zich aan het lawaai dat de Schoonoorder maakte en beklaagde zich bij de verdachte. Die zwaaide vervolgens met een mes. Naast de celstraf moet hij de gedupeerden van de oplichting een schadebedrag van ruim 1900 euro betalen.