OM eist 3 jaar cel voor misbruik stiefdochter (8)

Een 72-jarige man uit Emmen gaf volgens het Openbaar Ministerie zijn stiefdochter vier jaar lang niet alleen seksuele voorlichting, maar bracht die ook in de praktijk. Het meisje was 8 jaar oud toen het misbruik begon. De officier van justitie eiste een celstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk tegen de Emmenaar.

De man kreeg in 2014 een relatie met de moeder van het meisje. Hij las het kind ’s avonds voor, omdat zij moeite had met lezen. Al snel zou hij het kind seksuele vragen hebben gesteld en deed hij voor wat hiermee werd bedoeld. Dit stopte toen het meisje in groep acht zat. Ze wilde niet meer en zette zich tegen hem af Ze vertrouwde haar verhaal toe aan haar iPad. Dit liet ze in juni aan haar broer lezen. 

Extra lange proeftijd

Haar broer stapte met dit verhaal naar hun moeder. Die riep op haar beurt de Emmenaar erbij. Volgens de moeder bekende de man gedeeltelijk. De verdachte zei tegen de rechter dat hij niet bekende: ,,Er was een hoop geschreeuw en hectiek. Toen ben ik de deur gewezen”. De officier van justitie eiste een extra lange proeftijd van vijf jaar. Hij vroeg voor die periode een contactverbod met de familie. 

Geen bewijs dus vrijspraak, zegt advocaat

Ook zou de man een behandeling moeten ondergaan, zei de officier. Hij vroeg voor het slachtoffer een schadevergoeding van 8000 euro. Bram Pover, de advocaat van de Emmenaar, zei dat er te weinig bewijs was om de man te kunnen veroordelen. ,,Alleen de verklaring van het meisje ligt er, verder niets.” Hij vroeg de man vrij te spreken. De rechtbank doet 4 februari uitspraak.