Doek valt na 22 jaar voor kookwinkel La Colino in Emmen

Na ruim 22 jaar sluit kookwinkel La Colino in Emmen zijn deuren. Eigenaren Hanneke en Lees de Vries gaan genieten van hun pensioen.

Het was voor het echtpaar een moeilijke keuze om het juiste moment te bepalen. Leen de Vries: ,,We werken beiden nog met veel plezier in de winkel, maar we weten ook dat we eens moeten stoppen. We hebben geen opvolging binnen de familie.”

La Colino opende op 4 februari 1998 zijn deuren aan de Derksstraat in Emmen. ,,We zijn begonnen met een winkeloppervlakte van een kleine vijftig vierkante meter. Het assortiment was ook nog niet zo groot. Wel hebben we vanaf het allereerste begin ingezet op kwaliteitsproducten”, legt Hanneke de Vries uit. ,,En ook op design voor in de keuken en op tafel. Daardoor wisten mensen ons snel te vinden. Het leuke is dat veel van die vroege klanten nog steeds bij ons langskomen.”

Tweede vestiging

Na twee jaar werd aan de Monetpassage een tweede vestiging van La Colino geopend. Leen de Vries vulde het assortiment van de onderneming aan met espressomachines, keukenmachines en andere techniek.

,,Er bleek een toenemende vraag naar goede apparatuur te zijn, die het werken in de keuken eenvoudiger maakt. Daarbij stapten in die periode veel mensen over van traditionele filterkoffie naar nieuwe manieren van koffiezetten. Als een van de eerste winkels in Emmen kwamen we met een breed aanbod van espresso-apparaten.”

Klanten uit heel Nederland

Later zijn de twee winkels samengegaan in het huidige pand aan de Dalipassage dat twee verdiepingen telt. ,,We stonden opeens met zijn tweeën in één grote winkel. Dat was wel even wennen, maar onze klanten wisten ons weer snel te vinden. En ze komen niet alleen uit Emmen, maar uit heel Nederland. Iedereen wist dat ze voor goed advies en een ruime keuze in kwaliteitsproducten bij ons moesten zijn. Straks gaan we op een andere manier van het leven genieten.”