Emmen verlengt contracten met instellingen thuishulp

Inwoners van de gemeente Emmen die een beroep doen op thuishulp vanuit de Wmo, zoals schoonmaakondersteuning en begeleiding, kunnen blijven rekenen op de vier hoofdaanbieders Dokter, Cosis, AtHomeFirst en Thalia.

De gemeente heeft woensdag het contract met de vier instellingen verlengd.

Wethouder Guido Rink zegt tevreden te zijn over de kwaliteit. ,,Daarnaast geeft deze verlenging rust bij inwoners. Immers, er zullen door de verlenging van de contracten met de hoofdaanbieders geen grote wijzigingen zijn in de persoon die het huis schoon maakt of begeleiding verzorgt.”

Cliënten waarderen het werk van de vier instellingen met minimaal een 7, zo blijkt uit onderzoeken. Ook op het gebied van begeleiding en dagbesteding zijn de resultaten positief, concludeert Rink.

Emmen gaat de komende tijd met Dokter, Cosis, AtHomeFirst en Thalia om tafel om te kijken waar eventueel nieuwe of verbeterde producten kunnen worden ingevoerd. ,,Die moeten wel aansluiten bij de hulp en zorg die inwoners nodig hebben.”

In de gemeente Emmen zijn vier aanbieders actief in zes gebieden. Dokter in De Blokken en De Monden, Cosis in Emmen-Zuid, AtHomeFirst in Emmen-Oost en Emmen-Noord en Thalia in De Velden.