Ruim 100 acteurs doen zaterdag auditie voor theaterspektakel Veenbrand in Emmen

Meer dan honderd acteurs hebben zich aangemeld voor de eerste twee auditierondes van muziektheaterspektakel Veenbrand dat komende zomer plaatsvindt in het Rensenpark in Emmen.

Producer Sjoek Nutma meldt dat vooral professionals en amateurs uit het Noorden een gooi willen doen naar een rol in de voorstelling. De inschrijving voor de audities sloot afgelopen zondag. De eerste twee auditierondes staan zaterdag op de agenda.

,,We hadden wel verwacht dat veel acteurs uit de regio zich zouden aanmelden, maar dat het zoveel mensen zouden zijn heeft onze verwachtingen overtroffen. Vooral uit Drenthe”, zegt Nutma.

Het Veenbrand muziektheaterspektakel voert het publiek op en rond de Savanne mee in de verhalen van drie hoofdpersonen: Hillechien, Lorenzo en Vincent. ,,Zij delen hun dilemma met het publiek, dat in het stuk wordt uitgedaagd om keuzes te maken die onderdelen in de productie beïnvloeden, zeker in de interactieve finale.”

Arjen van der Grijn

Het muziektheaterspektakel is geschreven door Dick van den Heuvel die onder andere de prijswinnende musical ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’ schreef. Regisseur is Jeroen Lopes Cardozo, die onder andere als resident director voor Joop van den Ende Theaterproducties (The Phantom of the Opera, Zorro) werkte.

Ook meester-grimeur Arjen van der Grijn is aangehaakt bij de crew van Veenbrand. Van der Grijn schminkte jarenlang Van Kooten en De Bie en de leden van Jiskefet.

Muziek van Fons Merkies en Chris Fictoor

De muziek wordt gecomponeerd door twee componisten: Fons Merkies (bekend van zijn muziek voor o.a. de series Flikken Maastricht en All Stars en de musical Turks Fruit) en Chris Fictoor (voormalig directeur Prins Claus Conservatorium en Lucia Marthas).

Kaarten zijn tot en met 15 februari te koop met early bird korting via deze website.