Vrije Baptistengemeente Emmen steunt voedselbank

Emmen - De Vrije Baptistengemeente Emmen heeft een bedrag van 3373,43 euro geschonken aan de Voedselbank Zuidoost Drenthe. Het geld werd opgehaald tijdens de zesde editie van Kerst in Emmen, dat vorige maand in het Fletcher Hotel in Emmen werd gehouden.

Voorzitter Harrie Timmerman van de voedselbank nam dinsdag de cheque in ontvangst. Geert Schimmel, leidinggevende van de Vrije Baptistengemeente: ,,Aangezien onze kerstnachtdiensten altijd gratis zijn, maar voor ons als gemeente een aanzienlijke investering, waren de collectes een welkome tegemoetkoming in de kosten. Het afgelopen jaar hebben we besloten om het volledige bedrag te doneren aan de voedselbank en alle onkosten voor eigen rekening te nemen. De opbrengst is geheel opgebracht door de bezoekers van deze diensten.

Timmerman toonde zich zeer verheugd met de donatie: ,,Om ons werk te kunnen doen is, naast inzet van vrijwilligers, geld nodig om de kosten te kunnen betalen die nodig zijn om vele gezinnen van voedsel te kunnen voorzien. Helaas is het nodig dat er in dit moderne land voedselbanken zijn.’’

Opkomen voor de minder bedeelden

Schimmel vult aan: ,,We zijn een kerk en daarmee is het ook onze verantwoordelijkheid om er voor de minder bedeelden te zijn op wat voor gebied dan ook. Dat willen we nu, maar ook straks gaan uitstralen onder de naam Stadskerk Emmen." De Stadskerk overweegt om ook dit jaar, de opbrengst van de collectes die tijdens de kerstnachtdiensten worden opgehaald te doneren aan een goed doel. Dit doel wordt van tevoren bekend gemaakt tijdens de uitnodigingen voor de diensten.