Gemeentedichters Emmen geven startschot Poëzieweek in bibliotheek

Eddie Zinnemers, Bertus Beltman, Eva Broekmann en Berendy Gähler behoren tot de gemeentedichters die zondag 26 januari uit eigen werk voordragen tijdens de jaarlijkse poëziemiddag in de bibliotheek van Emmen.

De middag staat aan het begin van de Poëzieweek die van 30 januari tot en met 5 februari in Nederland en België plaatsvindt, met als thema ‘De toekomst is nu’. Dan wordt ook de winnaar van De Grote Poëzieprijs en het NK Poetry Slam bekendgemaakt.

Gemeentedichters Emmen

In de gemeente Emmen is sinds 1 mei 2013 een groep gemeentedichters actief die om de beurt een gemeentegedicht schrijven. De wekelijkse gemeentegedichten worden o.a. gepubliceerd in de Emmer Courant, op de website van de stichting en op Facebook. De afgelopen jaren zijn zij vaste gasten tijdens de poëziemiddag die in januari bij bibliotheek plaatsvindt.

Lisa Ploeger

De singer-songwriter Lisa Ploeger zorgt voor de muziek. Een 18-jarige singer-songwriter die al vanaf jongs af aan op het podium staat. Zij speelt een variatie van covers en eigen nummers in de genres country en folk. Zij trad onder andere op tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe 2019 en deed mee aan het coaching traject Popsport 2019.

De poëziemiddag begint om 13.30 uur; de toegang is gratis.