Ilias Chouitar uit Emmen (van De Zeven Kleine Criminelen) maakt kans op een Zapp Award

Hij speelt als bokser Boaz een hoofdrol in de kinderserie De Zeven Kleine Criminelen, die vorig jaar oktober een Gouden Kalf won tijdens het Nederlands Film Festival.

Nu maakt Ilias Chouitar uit Emmen ook kans op een ZappAward. De 16-jarige vmbo-leerling van het Carmelcollege is genomineerd in de categorie ‘Favoriete ster jeugdprogramma’.

De Zeven Kleine Criminelen van regisseur Rob Lücker is een kinderserie waarin zeven kinderen een bank willen overvallen. Naast een Gouden Kalf sleepte de serie ook een nominatie voor de Zilveren Nipkowschijf in de wacht. De serie werd sinds vorig jaar 17 maart uitgezonden.

Bij de Zapp Awards bepalen kijkers wie de jaarlijkse prijzen voor de beste jeugdprogramma’s, YouTubers, artiesten en presentatoren van tv-kanaal NPO Zapp in de wacht slepen.

Stemmen kan via deze link tot 21 februari. Daarna worden de nominaties per categorie bekendgemaakt en volgt op zaterdag 29 februari de laatste stemronde, waarna tijdens een live-uitzending de winnaars hun prijzen uitgereikt krijgen.