Atlas Theater zet de deuren open tijdens het Nationaal Theaterweekend

Emmen - Het Atlas Theater in Emmen staat van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari in het teken van de vijfde editie van het Nationaal Theaterweekend.

Theaterdirecteur Machteld van der Werf: ,,De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: voor slechts 10 euro bezoek je één van de vier voorstellingen en daarnaast zijn er vele gratis activiteiten rondom de voorstellingen te bezoeken. Op zondag is het familiedag, daarmee is het theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.”

‘Sun Records The Concert’

Op vrijdag 24 januari staat ‘Sun Records The Concert’ in het theater. Een getalenteerde, jonge cast zingt en speelt de wereldhits van de grote artiesten van Sun Records. Na afloop kan onder het genot van een hapje en een drankje genoten worden van live muziek in de foyer van de band ‘Rock & Roll Kees and the Magnificent Two’.

Een dag later komt ‘Pearl’ van het Scapino Ballet Rotterdam naar de schouwburg. ‘Pearl’ heeft alle ingrediënten van een klassiek drama. Op zondag 26 januari is het familiedag in het theater, jong en oud kan genieten van ‘Brandweerman Sam Live!’ een vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen. Op het Raadhuisplein staan een brandweerauto en andere voertuigen die bezoekers kunnen bekijken.

Interactieve rondleiding

Naast de voorstelling op zaterdag 25 januari, organiseert het theater tussen 11.00 en 15.00 uur een interactieve rondleiding voor jong en oud. Bezoekers krijgen een uniek kijkje achter de schermen. Zo zien zij onder andere de theatertechnici het decor opbouwen van het Scapino Ballet, kan er iets van de menukaart worden geproefd in het theaterrestaurant en kunnen zij een kijkje nemen in de artiestenfoyer. Kinderen kunnen zich laten schminken in de kleedkamer van de artiesten, verkleden als een echte ster, meedansen in de stemkamer, een eigen cup cake versieren en deelnemen aan een mini workshop van de theatertechnici.

Meer informatie staat op www.atlastheater.nl