Tweede Fable & Fantasy in Emmen op 13 en 14 juni

Het Fable & Fantasy festival beleefde afgelopen jaar zijn debuut in het Rensenpark in Emmen. Dit jaar vindt op 13 en 14 juni aldaar de tweede editie plaats.

Organisator Laura Enninga: ,,Dit was het eerste festival dat entree vroeg op deze locatie en dat was voor veel mensen uit de omgeving wennen. Toch kijken we tevreden terug op de eerste editie die gasten uit Nederland, maar ook België en Duitsland trok.”

‘Het mag allemaal en niets moet’

Tijdens Fable & Fantasy wanen bezoekers zich volgens Enninga in een andere wereld, de wereld van de fantasie. ,,De plaats waar je kan genieten, jezelf kan zijn en je je kan laten verwonderen. De één komt in een prachtig kostuum, de ander komt in zijn gewone kleding. Het mag allemaal en niets moet.”

Het aanbod loopt sterk uiteen. ,,Je kan teruggaan naar de middeleeuwen of een kijkje kunt nemen in de wereld van de Steampunk. Ook bij de kraampjes: van middeleeuwse kleding tot gothic kleding. Van mooie hoeden en tassen tot eigengemaakte sieraden. Van schapenvachten tot boardgames, maar ook heerlijke mede wijn.”

De muziek op het festival loopt uiteen van Western folk en Ierse volksmuziek tot folk, harpmuziek en doedelzakken.

Kaartverkoop

Wie het festival wil bezoeken kan tot en met 30 januari gebruikmaken van de early bird actie via de website van het festival. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.