Wildlands Foto van de Week - 2

Emmen/Nieuw-Weerdinge - „Dit soort foto’s zien we niet vaak en let ook op de scherpte, gezien door het dikke glas. Dat is knap!” Het mag duidelijk zijn dat de juryleden enthousiast zijn over deze kleurrijke foto van een piranha in de onderwaterwereld van Wildlands, gemaakt door Martijn van Sabben uit Nieuw-Weerdinge.

In Wildlands kunnen bezoekers een school piranha’s bewonderen in de aquaria van Animazia. Naast de indoor speeltuin die hier zit, leven er naakte molratten, groene zeeschildpadden, axolotls en dus allerlei soorten vissen.

Piranha’s hebben de reputatie van bloeddorstige en agressieve vissen. Ze hebben tanden zo scherp als een scheermes! Met die scherpe tanden dringen ze gemakkelijk door de taaiste huid heen, maar ondanks hun reputatie maken ze eigenlijk nooit menselijke slachtoffers. Ze eten vooral vissen, insecten, wormen en af en toe een groter dier, maar meestal is dat dier ziek of gewond. Piranha’s zoeken vooral voedsel bij zonsopgang en zonsondergang.

Meedoen

Meedoen aan de verkiezing Wildlands Foto van de Week? Mail jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl.