FC Emmen boert goed: recordwinst over vorig seizoen, en dat nog zonder de transfer van 1,5 miljoen van Kjell Scherpen

FC Emmen boekte over het seizoen 2018-2019 een recordwinst van 831.000 euro. Daarin is de transfer van doelman Kjell Scherpen, die voor anderhalf miljoen naar Ajax verkaste, nog niet meegenomen. Dat bedrag is opgenomen in de begroting over het huidige seizoen.

De financiële man van de Drentse profclub, Frank Maatje, kreeg maandagavond een daverend applaus voor de cijfers die hij wist te overleggen tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van FC Emmen.

De Emmenaren danken de winst vooral aan de geweldige bezettingsgraad van de sponsor- en toeschouwersplaatsen in het stadion sinds de promotie van 2018. De Oude Meerdijk is nog steeds wedstrijd na wedstrijd nagenoeg uitverkocht.

Nog meer goed nieuws voor FC Emmen

Maatje had nog meer goed nieuws, want voor het huidige seizoen wist FC Emmen de begroting op te krikken van 6 miljoen euro naar 8,5 miljoen euro. Het spelersbudget werd met 2 miljoen euro opgehoogd.

Volgens de penningmeester kan er bij FC Emmen onder meer veel kapitaal op het veld staan omdat de club met de kleinste kantoororganisatie van de eredivisie werkt.

,,Dus als de buitenwacht zich afvraagt hoe wij niet-EU-salarissen kunnen betalen voor spelers als Sergio Peña, dat is mede daaraan te danken.’’

Vurige wens: een nieuw stadion

Voorzitter Ronald Lubbers ging in zijn speech uitvoerig in op de vurig gewenste realisatie van een nieuw stadion. Hij maakte onder meer bekend dat hij de bekende Emmer projectontwikkelaar en oud-hoofdsponsor Peter van Dijk inmiddels bij de plannen heeft betrokken.

Lubbers beschouwt nieuwbouw rondom het huidige stadion als de meest haalbare kaart om over niet al te lange termijn in een nieuwe accommodatie te kunnen spelen, die wat hem betreft essentieel is voor een bestendig bestaan in de eredivisie.

,,We zijn heel fanatiek bezig om de plannen voor een nieuw stadion van de grond te laten komen’’, sprak Lubbers. ,,We zijn zeer positief gestemd. We verwachten over drie à vier maand meer duidelijkheid te kunnen geven.’’