Fotoserie: Zondagtak vv Hoogeveen wint 43e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Emmen/Steenwijksmoer - De zondagtak van voetbalvereniging Hoogeveen heeft zaterdag de 43e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gewonnen. De hoofdklasser was in de finale een maatje te groot voor zaterdag eersteklasser en buurman vv Noordscheschut (3-0). SV Gramsbergen werd derde in Emmen, Alcides uit Meppel vierde, MSC uit Meppel vijfde en ASVB uit Blijham zesde.

Hoogeveen - de ploeg van gelegenheidscoach Theo Kriekjes - leidde bij rust van de grote finale al met 2-0 in de Emmer sporthal Angelslo. De 19-jarige Jearl Margaritha - hij vertrekt per direct naar de profs van Almere City FC - had een goot aandeel in de 3-0 zege op Noordscheschut.

Voor rust scoorde de frêle en technisch zeer begaafde speler twee keer op fraaie wijze en na de hervatting stelde hij Saber Hendriks met een afgemeten pass in staat om ‘Schut’ de definitieve knock-out toe te brengen: 3-0.

De prestatie van Hoogeveen is bijzonder, want woensdag moesten de blauwhemden namelijk nog met nog vier in de halve finale in hun poules op de tweede plaats geëindigde ploegen strijden om één felbegeerde plaats op de finaledag.

Dat lukte probleemloos ten koste van bijvoorbeeld vv Emmen en vv Drenthina, waarna Hoogeveen op de finaledag met succes doorstoomde naar de uiteindelijke winst.