Informatie over dystonie in praktijk Jorinde Fransen

Emmen - In de praktijk voor fysiotherapie van Jorinde Fransen aan de Navigatiestraat in Emmen wordt op vrijdag 10 januari een bijeenkomst gehouden voor dystonie patiënten, hun familie en belangstellenden.

Een vertegenwoordiger van de Dystonie vereniging vertelt meer over deze aandoening. Dystonie is de medische term voor een gestoorde spierspanning. De spierspanning is vaak te hoog en op andere momenten normaal. Vaak is er een verstoring van de samenwerking tussen spieren en spiergroepen. Het gevolg is dat de spieren ongewild samentrekken, waardoor delen van het lichaam in een verkrampte, abnormale stand komen te staan.

Bij een deel van de patiënten leidt dystonie ook tot trillende- of schuddende bewegingen. Vaak beperkt de dystonie zich tot één gebied van het lichaam. Soms zijn grotere delen van het lichaam tegelijk aangedaan. Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvindt tussen 14.00 en 16.00 uur, is er voldoende gelegenheid voor lotgenoten en belangstellenden om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Aanmelden kan tot 8 januari via e-mail: info@fysio-fransen.nl of telefonisch: 0591-626763.