Huub van 't Hek (broer van) vertelt over opera, gele hesjes en #metoo bij Kenniscafé Emmen

Opera is saaie, ontoegankelijke muziek van heel vroeger, die ver van de actualiteit af staat en alleen wordt beluisterd door culturele snobs. Huub van ’t Hek haalt woensdag 15 januari in het Kenniscafé Emmen die vooroordelen onderuit.

,,Opera is een spiegel van sociale omwentelingen en voorspelt wat er staat te gebeuren”, zegt Van ’t Hek. Aan de hand van twee opera’s van Mozart, Le Nozze di Figaro en Don Giovanni vergelijkt Van ‘t Hek het tijdperk rond de Franse revolutie met onze tijd. Een kleine stap van de opera naar de gele hesjes en #metoo.

Bekend van operacursus

Het idee om Huub van ’t Hek - de broer van - naar het Kenniscafé te halen, komt van vrijwilliger Wim Rodenhuis, die vorig jaar de operacursus volgde die Van ’t Hek in Emmen verzorgde, voorafgaande aan de opera-uitvoeringen in het Atlas Theater.

Collectie van 40.000 opera’s

Van ’t Hek (1947) beschouwt zichzelf voor alles als een denker. Van huis uit consultant in organisatie en besluitvorming, heeft hij zich als autodidact ontwikkeld tot een specialist in opera. Rodenhuis zag bij hem thuis een collectie van 40.000 opera’s.

Tickets en meer informatie via de website van Kenniscafé Emmen.