Dalen en SVV’04 zien Olympia Uelsen Volksbankcup winnen

Emlichheim/Schoonebeek - Olympia Uelsen heeft zondag in het Duitse Emlichheim de zeventiende editie van de Volksbankcup, georganiseerd door SV Grenzland Laarwald, gewonnen. Buurman ASC Wielen werd in de grote finale met duidelijke cijfers verslagen: 4-0.

De Zuidoost-Drentse afvaardiging op deze finaledag - Dalen en SVV’04 uit het oliedorp Schoonebeek - was niet opgewassen tegen de latere finalisten. De sluwe Duitsers bleken net iets behendiger met de boarding dan de Dalenaren en de Schoonebeekse Voetbal Vereniging. Het onderlinge treffen tussen SVV’04 en Dalen resulteerde in een zege voor de club uit Schoonebeek: 4-3.

Emlichheim en Veldhausen speelden de troostfinale en die wedstrijd werd een prooi voor Emlichheim, dat won na shoot-outs: 4-2. Gastheer SV Grenzland Laarwald kwam er op de finaledag teleurstellend genoeg niet aan te pas.

Na het driedaagse internationale zaalvoetbaltoernooi werd in de overvolle Vechtetalhalle goalgetter Kai Möllerman van ASC Wielen gekroond tot beste zaalvoetballer. Keeper van het toernooi werd Frederik Naber van Veldhausen.