Toneelvereniging W.E.D.T. voert blijspel 'Boerenbont en rode lampjes' op

Weerdinge - Toneelvereniging W.E.D.T. treedt binnenkort weer op. Op zaterdag 25 januari en 1 februari wordt in het dorpshuis in Weerdinge het blijspel in drie bedrijven ‘Boerenbont en rode lampjes’ opgevoerd.

Het stuk is geschreven door Carl Slotboom. Dolly en Kitty, twee prostituees, wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan echter niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren.

Als Hendrik Buitendijk, een naïeve boerenjongen die voor zijn verloofde Klaartje en haar bemoeizuchtige moeder op de vlucht is, de kamer huurt, durven de dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen. Ze vertellen hem dat ze fysiotherapeuten zijn. Maar wanneer Hendrik in contact komt met enkele klanten, worden de gesprekken daardoor wel zeer verwarrend.

Het duurt natuurlijk niet lang voor de bemoeizuchtige schoonmoeder achter de verblijfplaats van Hendrik komt. Tot overmaat van ramp huurt ook zij – samen met haar dochter – een kamer bij Dolly en Kitty. Hoe worstelt Hendrik zich hier nu uit? Kaarten zijn verkrijgbaar bij secretaris Jan Schepers, telefoon 0591-613232.