Deroepert
Door Henk Folkerts

Boeren en zo

Ik ben onderhand wel helemaal klaar met de boeren die met hun acties het land zo ongeveer lam leggen. Wat mij betreft is het stijlloos om met tractoren over de snelweg te blijven rijden.

Met al deze acties tref je veel mensen die daar rijden voor hun werk, voor hun chemo naar het ziekenhuis moeten, examens moeten halen of naar een begrafenis moeten. Dat ze zelfs zendtijd van de NOS eisten, was helemaal belachelijk. Organiseer je dan goed en zorg dat je aan tafel komt.

Nog veel erger zijn al die ministers, staatssecretarissen en Kamerleden die met liegen en draaien de democratie de nek omdraaien en het land ontevreden maken. Het is de ene na de andere incompetente man of vrouw die over de rug van de democratie, zichzelf of zijn partij in een beter daglicht probeert te zetten of zichzelf verrijkt over de ruggen van de burgers. Ja, dus ook van de boeren.

Gelukkig is er ook goed nieuws, want dit is ook, voor degene die een baan heeft, de week van de kerst- en oudjaarborrels. Bij mij op het werk was het op allerlei manieren een bijzonder moment. Ik ging naar huis met het gevoel dat ik niet alleen mooi werk heb, maar ook het gevoel dat ik trots ben om voor deze organisatie te werken. Mooie persoonlijke en ontroerende speeches, een collega die een prachtig lied zong en een mooi verantwoord maar toch handig kerstpakket. Met deze ingrediënten ga ik fijn de kerstdagen in en heb ik veel vertrouwen in het nieuwe jaar.

Ik zou tegen al die bewindvoerders in het land willen zeggen gebruik de komende dagen eens om in de spiegel te kijken en je geweten te checken. Zodat we allemaal weer vertrouwen in Den Haag kunnen krijgen.

Ik ga me de komende dagen suf genieten en u wens ik prachtige kerstdagen.