Kerststol van Sieben valt in de prijzen

Schoonebeek - De kerststollencompetitie van het Echte Bakkersgilde is begonnen en Sieben, De Echte Bakker uit Schoonebeek heeft meteen een prachtig resultaat behaald. In de voorronde werd zijn inzending als ‘uitmuntend’ beoordeeld en kreeg de bijbehorende vijf sterren.

Alle Echte Bakkers van Nederland kunnen hun kerststollen insturen. De keuringen worden uitgevoerd door baktechnisch adviseurs Nico Bloem en Kris Huijsman. Ze beoordelen alle inzendingen op tien onderdelen zoals kleur, volume, structuur en natuurlijke smaak. Ze constateerden dat de smaak van de spijs, de verdeling van de krenten en rozijnen en de kleur van de korst erg mooi zijn en dat de stol van Sieben een topproduct is dat deze vijf sterren meer dan verdient.

In deze tijd van het jaar worden seizoensspecialiteiten zoals kerstkransen, ersttulband en kerststollen weer gemaakt. Omdat deze producten niet dagelijks gebakken worden moeten de bakkers de slag weer even te pakken krijgen. Sieben: ,,Dat is precies de reden waarom we meedoen aan de competitie van het Gilde. Daarbij sturen we een product in, dat wordt gekeurd door deskundige keurmeesters die vooral kijken of het proces goed gelopen is. Als er verbeterpunten zijn, ontvangen we daarover een advies en dan sturen we nog een keer een kerststol in. We scoren nu al 5 sterren dus met de kwaliteit zit het zeker goed. Ik ben er heel blij mee.” Uiteraard wordt de klant uitgenodigd om de bekroonde kerststol in de winkel te komen proeven.