Cursus 'Word ambassadeur van de Hondsrug' voor recreatieondernemers

IJstijden, hunebedden en andere archeologische schatten, sabeltandtijgers en harige mammoeten, over de prachtige natuur, de boeren en rijke cultuurhistorie.

Het Hondsrug UNESCO Global Geopark zit vol met prachtige verhalen. Recreatie- en toerismeondernemers die daar de gasten over wil vertellen kunnen via een cursus ambassadeur van de Hondsrug worden.

Gedurende vier dagdelen vertellen diverse experts, op wisselende locaties, over de historie, de bijzondere plekken en de bezienswaardigheden, maar ook over de natuur en over trends in toerisme en gastvrijheid. De laatste dag bestaat uit een excursie met een touringcar door het gebied.

Vier sessies in Borger, Weiteveen en Noord-Sleen en een touringcar

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op 30 januari, 13 februari, 5 en 19 maart 2020. De eerste sessie in het Hunebedcentrum in Borger gaat over het landschap, de ijstijd en de prehistorie. Donderdag 13 februari vertellen drie experts over het veen, de boeren en de natuur in Veenloopcentrum in Weiteveen. Donderdag 5 maart doen deelnemers inspiratie op over trends in toerisme en streekproducten in zaal Wielens in Noord-Sleen. Donderdag 19 maart stappen deelnemers in een touringcar voor een excursie door het Hondsruggebied.

Aanmelden kan via deze link. Meedoen kost 75 euro per persoon. Alle deelnemers krijgen een ambassadeurscertificaat en een bordje waarmee zij gasten kunnen laten weten dat ze ambassadeur van het gebied zijn.

Tot op heden zijn ruim 100 ondernemers actief met een ambassadeursstatus.