Borger-Odoorn zet sporthelden in het zonnetje (maar wie komen daarvoor in aanmerking?)

Sporters en sportploegen uit de gemeente Borger-Odoorn die in 2019 een bijzondere prestatie hebben geleverd wachten dinsdag 28 januari een huldiging op het gemeentehuis in Exloo. Maar wie komen daarvoor in aanmerking?

Voor het eerst wordt ook de sportvrijwilliger van het jaar gehuldigd.

De gemeente zegt een aantal namen in het vizier te hebben, maar doet ook een beroep op suggesties. Die kunnen tot uiterlijk 31 december worden doorgegeven via t.eising@borger-odoorn.nl.

De huldiging begint 28 januari om 19.30 uur. De winnaars worden afgevaardigd naar het Sportgala Drenthe op maandag 9 maart 2020.

Wie komen in aanmerking?

Sporters en sportploegen die in aanmerking komen voor de huldiging wonen in de gemeente Borger-Odoorn, dan wel in het geval van een sportploeg het merendeel in de gemeente en zijn lid van een sportvereniging die is aangesloten bij een door het NOC/NSF erkende sportbond. Zij hebben in 2019 een Nationaal Kampioenschap (NK) behaald, of een medailleplaats bij een Europees Kampioenschap (EK), Wereldkampioenschap (WK) of de Olympische/Paralympische Spelen.

Voor de titel (sport)vrijwilliger van het jaar komt iemand in aanmerking die zich buitengewoon heeft ingezet voor de sport in Borger-Odoorn. Dit kan zijn als lid van een vereniging, maar dat hoeft niet.