Transportbedrijf Hartman Expeditie uit Veenoord en Brinkman Trans Holland uit Emmen gaan fuseren

Transportbedrijven Hartman Expeditie uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam en Brinkman Trans Holland uit Emmen fuseren vanaf 1 januari 2020.

De reden dat Hartman en Brinkman de handen ineenslaan is volgens directeur Egbert van Dijk van Brinkman Trans Holland simpel. ,,Beide bedrijven kunnen hierdoor in de toekomst wat meer centjes verdienen.”

Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland specialiseren zich in transporten naar Scandinavië, waarbij Hartman voornamelijk de Deense markt bedient en Brinkman de Zweedse, maar beide bedrijven rijden ook veel op Noorwegen.

Personeel behoudt banen

Alle honderden medewerkers, zoals chauffeurs en kantoormedewerkers, behouden hun baan en worden ondergebracht in het twee jaar geleden geopende nieuwe pand van Hartman op bedrijventerrein De Tweeling langs de A37 in Veenoord.

Van Dijk zegt dat beide merken blijven bestaan. ,,Daarbij is Brinkman Trans Holland als nieuw bedrijf opgericht, puur uit juridisch oogpunt en op basis van de aandelendeal van de eigenaren.”

Hartman maakte in september 2016 bekend dat het hoofdkantoor van Poeldijk naar Veenoord werd verplaatst. Naast oprichter en eigenaar Ronald Hartman is Sibo Prakken sinds november 2017 de nieuwe directeur.