Emmen.Toen oplossing aflevering 168

Emmen - Jacqueline Snijder was even terug in haar jeugd toen ze de foto van vorige week zag. Daarop was het voormalige pension het Hunebed in Noordbarge te zien. ,,Ik heb daar namelijk gewoond”, schrijft ze.

,,Met mijn ouders verhuisde vanuit Zwolle daar naartoe. Ik heb daar van mijn dertiende in 1966 tot 1973 gewoond. In 1970 overleed mijn vader en mijn moeder kon het alleen niet volhouden. Mooi om zomaar deze foto tegen te komen. Mijn ouders huurden het gebouw van de oude heer Seubers uit Zweeloo. Voor ons, luitjes uit de stad, was dit een heel aparte man. Elk jaar met kerst gaf hij mijn ouders een dood konijn. Iets wat mijn vader hilarisch vond en mijn moeder doodeng. Het eerste jaar vond ik het niet echt leuk om daar naar toe te verhuizen, maar nu zou ik niet snel meer weggaan.”

Meneer van der Sluis uit Nieuw-Weerdinge koestert ook bijzondere herinneringen aan deze locatie. ,,Ik ben daar geboren. Mijn ouders woonden eerst in een schip in het kanaal ervoor. Ze wilden echter heel graag een leegstaande woningen op de plek van de foto betrekken maar dat mocht niet. Toen heeft mijn vader het schip lekgeslagen en dat hielp. Een gezin met zwangere vrouw lieten ze niet op straat staan." Leuke anekdotes allemaal. Ook leuk dat de huidige bewoners van het perceel reageerden. Ze stuurden zelfs een foto van hun mooie nieuwe woning mee.