Man (23) betrapt met twee kilo henneptoppen in kofferbak bij grenscontrole bij Emmen: zestig uur werkstraf

Voor het vervoeren van ruim twee kilo henneptoppen is een 23-jarige man uit Uithuizen veroordeeld tot een werkstaf van 60 uur.

De man reed op 27 juni met zijn auto in Emmen, toen hij door de Koninklijke Marechaussee vanwege een grenscontrole aan de kant werd gezet.

De man werd gestopt, omdat hij voor de tweede keer langs de controlepost kwam en opviel in zijn rijgedrag. De man was zichtbaar invloed van drugs en uit de wagen kwam de geur van hennep. De Uithuizer werd overgebracht naar het politiebureau in Emmen.

‘U speelt met vuur’

De agenten vonden in de kofferbak de voorraad henneptoppen. De man vervoerde die alleen maar, zei hij tegen de rechter. Hij kreeg daar een luttel bedragje voor. De man liep nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling voor drugs. ,,U speelt met vuur. U gaat wel erg ver in het nemen van risico’s”, zei de rechter.

De officier eiste een celstraf van twee weken, plus het uitzitten van een eerdere voorwaardelijke veroordeling van drie maanden cel. De rechter hield er rekening mee dat de 23-jarige man zijn baan bij een celstraf kwijt zou raken. Hij legde de man een taakstraf van 60 uur op. Daarnaast zette hij een deel van de oude straf om in een taakstraf van 120 uur.

De man moet hierdoor in totaal een werkstraf van 180 uur uitvoeren. De rest van de oude straf blijft op de lat staan.