Handbalteam E&O blijft na ruime zege op koers voor BeNe-League

De handballers van Oosting E&O blijven dankzij een ruime 35-23 overwinning in eigen huis op Olympia ’89/DOS ’80 op koers voor promotie naar de BeNe-League.

De bezoekers uit Oss hadden mogelijk het idee dat er zaterdagavond voor hen wat te halen viel in Emmen. E&O had immers de afgelopen weken drie keer achtereen verloren in de eredivisie en leek het na een uitstekende start in de competitie even kwijt. Maar van een vormdip bij de thuisploeg bleek tegen Olympia ’89/DOS ’80 helemaal niets.

Vertrouwen

Coach Freek Gielen van E&O had met zijn mannen in de aanloop naar de wedstrijd de koppen bij elkaar gestoken. Er was weer voldoende vertrouwen om er tegen de Brabanders vol tegenaan te gaan. Dat leidde bij rust al tot een ruime 16-9 voorsprong tegen het voorlaatste team van de ranglijst.

Die werd in de tweede helft verder naar 19-10 uitgebouwd, waarna Olympia nog even terugknokte en met 21-17 en 22-18 het onderlinge verschil op vier doelpunten bracht. Na een rode kaart stortte het verzet van de Ossenaren echter in en liep E&O uit naar een grote zege.

Directe promotie

E&O is koploper Quintus, dat van Volendam 2 verloor, in de eredivisie tot op een punt genaderd. Achter de Emmenaren volgt Hellas op de derde plaats met 20 punten, evenveel als E&O. Het blijft razend spannend, want de bovenste twee clubs spelen na het einde van de competitie vijf onderlinge wedstrijden voor directe promotie naar de BeNe-League. De verliezer speelt daarna wederom voor promotie tegen de op een na laatste Nederlandse club uit de BeNe-League.