Folkzangeres Linde Nijland sluit jaar VanSlag Borger af

Cultuurpodium VanSlag in Borger sluit het muzikale jaar op zondagmiddag 8 december af met een optreden van Linde Nijland.

Internationaal werd ze bekend door het zangduo Ygdrassil en haar programma rond de Britse zangeres Sandy Denny. Het muziektijdschrift Heaven noemt Linde ‘de beste folkzangeres van Nederland’. Ze heeft een kristalheldere stem en brengt haar prachtige liedjes in Keltische en Americana-stijl al jarenlang in binnen- en buitenland.

Concert met volledige band

Speciaal voor VanSlag brengt Linde Nijland een concert met volledige band. Ze spelen onder meer nieuw eigen werk van het album waaraan nu gewerkt wordt en dat verwacht wordt in 2020. De band bestaat uit drummer Gilbert Terpstra (onder andere William Seen’s Transport Music), Bert Ridderbos op gitaren, maar ook cittern en banjo, bassist Eddy de Jonge (uit Törf) en accordeonist Erik de Jong.

Nijland brengt zowel eigen repertoire als folk, streektaal en popnummers uit de jaren ‘60 en 70 die ze op eigen wijze uitvoert. Ze toert regelmatig in door Engeland en Schotland. Momenteel behoort ze tot de top van de Europese folk.

Het concert begint om 15.00 uur.