Nieuwe ondernemers in Emmer postkantoor: horeca en kleding

De deuren van het voormalige postkantoor in het Emmer centrum gaan in maart weer open voor publiek. De begane grond van het monumentale pand wordt momenteel onder handen genomen.

In een deel van het pand komt een horecazaak, die wordt gerund door de zussen Ilse en Daniek Hoogland. Zij exploiteren ook restaurant Wollegras, nabij de schaapskooi in Weiteveen. De zaak in Emmen zal alleen overdag open zijn en krijgt de naam HOP Café. De letters HOP staan voor Het Oude Postkantoor.

Een ander deel wordt betrokken door damesmodezaak KAE Mode. Hiervan is Karin Fischer de exploitant. Zij heeft momenteel een winkel in Musselkanaal.

Op de begane grond van het voormalige postkantoor was tot afgelopen zomer de mode- en lifestylewinkel Trud gevestigd. Dit bedrijf werd failliet verklaard. Klanten konden er terecht voor exclusieve kleding en meubelen. Ook was de laatste jaren een café in de zaak gevestigd, waar hapjes en drankjes werden geserveerd.

Het pand is eigendom van Erwin Bakker uit Emmen. Hij zocht na het faillissement van Trud zelf naar nieuwe geschikte huurders. Op de eerste en tweede etage van het voormalige Emmer postkantoor is NDC mediagroep gevestigd, de uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden en de Emmer Courant.

Het voormalige postkantoor is sinds 2007 een gemeentelijk monument. Op 1 april 1911 werd het voor 22.672 gulden gebouwde onderkomen officieel geopend. In 2009 ging het postkantoor dicht. Er werkten toen nog tien mensen, 46 minder dan in de jaren zestig.