FC Emmen stelt supportershome beschikbaar als ouderensoos

FC Emmen start op donderdag 12 december als eerste betaalde voetbalorganisatie met het programma De Derde Helft.

Dit initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij zet zich in om de sportkantine geschikt te maken als ontmoetingsplek voor 55-plussers.

In Emmen is het initiatief opgepakt door FC Emmen, de supportersvereniging Rood-Wit en Huize Odoorn. Het supportershome, in het stadion, is aangewezen als de beste plek hiervoor.

Vanaf 14:00 uur kunnen ouderen terecht in het supportershome om kennis te maken met en deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals jeu des boules, biljarten, schilderen, en sjoelen.

Het doel van De Derde Helft is om 55-plussers de komende twee jaar te helpen actief te blijven en hen de mogelijkheid te bieden zich als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten.

Laagdrempelig

,,Een belangrijke mijlpaal”, zegt directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert. ,,Het programma De Derde Helft is gericht op ontmoeting, het ondersteunen en uitbreiden van het sociaal netwerk van ouderen op een laagdrempelige manier. Dat FC Emmen dit ook omarmt en dat ouderen hier doordeweeks samen kunnen komen is geweldig.”

Verschillende rollen

Directeur Ben Haverkort van FC Emmen omarmt De Derde Helft, laat hij weten. ,,Er lopen bij onze club veel ouderen rond in verschillende rollen. De een als vrijwilliger, de ander als seizoenkaarthouder. Ook onze eigen OldStars mogen wij niet vergeten. Wij zijn vereerd dat wij als club een dergelijke maatschappelijke rol op ons kunnen nemen voor ouderen en hopen dan ook dat het een groot succes gaat worden.”