Emmenaar krijgt 2,5 jaar celstraf voor overval op tankstation

Voor het overvallen van een tankstation aan de Rondweg in Emmen moet een 42-jarige Emmenaar 2,5 jaar de cel in. Dat bepaalde de rechtbank in Assen dinsdag.

De overvaller dwong de medewerker van het tankstation op 8 augustus geld in een plastic zak te stoppen, terwijl hij zijn hand in de zak van zijn hoodie hield, alsof hij daarin een mes vasthield. Hij maakte bijna 500 euro buit.

Herkend door agenten

Een uur na de overval werd hij in de wijk Emmerhout aangehouden. Politieagenten hadden hem herkend op bewakingsbeelden uit de tankshop. Ook kwamen er meerdere tips binnen, nadat de politie het signalement van de Emmenaar had verspreid via Burgernet.

Illegaal in Nederland

De van oorsprong Somalische man is al vaker veroordeeld voor overvallen en diefstallen en staat in Emmen bekend als een plaag voor de middenstand. Vanwege zijn strafblad is hij inmiddels ongewenst verklaard in Nederland. Hij heeft een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) en is drugsverslaafd, maar kan niet behandeld worden nu hij illegaal in Nederland is.Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden drie jaar cel. De man heeft geen verklaring willen afleggen over de overval.