Emmenaar Joseph Oosting aangesteld als interim-trainer van Vitesse

Joseph Oosting (47) is aangesteld als interim-trainer van Vitesse. De Emmenaar, die de beloften van de Arnhemmers onder zijn hoede had, volgt de vertrokken Rus Leonid Sloetski tijdelijk op.

Oosting, die als voetballer onder anderen uitkwam voor FC Emmen en SC Veendam, is tussenpaus bij Vitesse. De eredivisionist stelt de Drent als interim-trainer aan. Hij komt over van het beloftenteam.

Edward Sturing wordt geen hoofdtrainer van Vitesse. De clubicoon wil niet opnieuw slechts als interim-coach fungeren in Arnhem. De eredivisionist neemt langer de tijd voor de aanstelling van een nieuwe trainer. Die komt van buitenaf. Vitesse schuift vanuit de jeugdopleiding Tim Cornelisse door. De ex-prof van de Arnhemse club en FC Utrecht zal als assistent van Oostingh fungeren.

Assistenten Hofs en Van der Gouw blijven aan

Bij Vitesse blijven de assistenten Nicky Hofs en Raimond van der Gouw (keeperstrainer) aan. De Russische assistent-trainers Oleg Yarovinski en de broers Berezoetski zijn alle drie ook opgestapt.

Sturing was na het vertrek van Sloetski de topkandidaat van Vitesse. Maar de eredivisionist heeft over een interim-trainerschap geen overeenstemming met de clubman kunnen bereiken. Sturing blijft zodoende actief in de jeugdopleiding.