Emmen.Toen oplossing aflevering 167

Emmen - Deze rubriek heet dan wel Emmen.Toen, ook buiten de gemeentegrenzen kijken mensen er wekelijks naar uit. Bijvoorbeeld Evert Sanders uit Apeldoorn: ,,Ik woon al meer dan 36 jaar in Apeldoorn, maar ik verheug mij iedere week weer op een afbeelding van oud Emmen.

Deze keer is het volgens mij een paardebloemveldje aan de Verlengde Spoorstraat. Op de achtergrond het Bendienplein en de achterkant van het tankstation aan de Weerdingerstraat.” Evert had het niet helemaal goed. Het is de Walstraat en niet de Verlengde Spoorstraat. Niet raar als je zolang uit Emmen weg bent.

Ook voor Nannie Huizinga-Dekker was het een bekend plaatje. ,,De foto is genomen vanuit de Walstraat met rechts het weiland van boer Ensing. Eerder stonden er vaak schapen. Verderop staat mijn ouderlijk huis aan het Bendienplein. Daarachter nog net een glimp van de tijdelijke gebouwen van het GAK. Aan de linkerkant is het tankstation van Mobil te zien.” Meneer de Jong herkende direct zijn huidige achtertuin op de foto: ,,De foto is gemaakt met zicht op de Weerdingerstraat, vanaf de locatie wat nu onze achtertuin is, kijkend naar de benzinepomp, links de bomen aan de Walstaat.”