Doek Emmenaar Ingo Leth niet meer in de race voor titel Schilderij van het Jaar (maar wint wel Publieksprijs)

Het werk Letter from Rembrandt van Emmenaar Ingo Leth is afgevallen als een van de kanshebbers op de titel Schilderij van het jaar 2019.

Het doek van Leth hing twee maanden lang in het Rijksmuseum in Amsterdam tijdens de zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Dit als onderdeel van de door De Kunst Collega’s B.V opgezette verkiezing, waarbij jaarlijks het beste, mooiste, meest gewaardeerde schilderij van het jaar gekozen wordt; dit jaar gebeurt dat voor de achtste keer. Leth wist een plekje te veroveren in de top 50, maar het lukte niet om door te stomen naar de top tien.

Leth ging echter niet met lege handen naar huis, want hij sleepte wel de Publiekprijs in de wacht. Hij ontving namelijk de meeste stemmen. Ingo Leth ontvangt daarom een pakket kunstenaarsmaterialen. Zijn werk ‘Letter from Rembrandt’ zal, samen met de finalisten, te zien zijn in de expositie in Kunstzaal Van Heijningen van 18 januari tot en met 16 februari.

Het zesluik Sixpack Personalities met afgebeelde koeien van Geke Hoogstins uit Eext dingt nog wel mee. Zij krijgt tijdens de finale op 18 januari van de jury te horen of zij gewonnen heeft of niet.